Industriproduksjon & teknologi

Det gnistrer fra sveiseapparater, stålplater deles i to eller 1000 deler av enorme maskiner og kraner løfter 50 tonns moduler. Dette er kjemi og prosess på sitt ypperste. Husk verneutstyr!

Kort om bransjen

Det er ikke alltid så lett å se linken mellom forskning og stålplatearbeid, men de som konstruerer noe på tegnebrettet må stole på at alle komponentene kommer i eksakte mål. Små unøyaktigheter kan gi store økonomiske utslag. Metallinstallasjoner til bygg, båter og plattformer skjæres, bøyes, rulles og sveises, og bak hver produksjon ligger omfattende studier av kjemiske forbindelser. Moderne industriell prosessteknikk handler om effektiv energibruk og maksimal råvareutnyttelse. Metoder som også brukes i næringsmiddelbransjen. I Norge er vi særlig opptatt av olje og gass, og hvordan dette transporters. Det skjer ved hjelp av flerfasestrøm, og vi er verdensledende i utviklingen av flerfaseteknikk.

Muligheter etter utdanning

Både på land og offshore trengs det fagpersonell, skiftledere og tekniske -assistenter. I olje- og gassindustrien er det flere selskaper som omsetter for milliarder, og samtlige ønsker seg mer kunnskap og kompetanse. De etterspør ulike typer ingeniører og forskere innen mange forskjellige fagfelt, og her finnes det utallige utdanningsmuligheter.

Image

Utstillere i denne verden