IT, energi & elektro

Ser du deg selv hengende 40 meter over bakken i en strøm-mast? Kan du tenke deg å jobbe med bredbåndsteknologi eller programmere app´er til smarttelefoner? I så fall trenger du masse energi!

KORT OM BRANSJEN

Elektrikere, elektroingeniører og energimontører trengs overalt. I alle bygg og alt landbruk, på skip og plattformer, skal det installeres elektriske anlegg, legges kabler og monteres databaserte styringsanlegg. I kraftselskapene er det tilsvarende mange allsidige yrker, der de i tillegg til å produsere strøm driver med tele- og bredbåndskommunikasjon. Data- og informasjonsteknologi vokser i eksplosiv fart og gjennomsyrer hele samfunnet. Her er det mange forskjellige IT-selskaper som ønsker å gjøre hverdagen enklere for bedrifter og privatpersoner, ved hjelp av ny programvare, databaser og bedre web-løsninger.

MULIGHETER ETTER UTDANNING

Som montør, tekniker eller ingeniør er det nesten ingen grenser for hva du kan jobbe med, selvstendig eller i en bedrift. I elektro- og kraftselskapene er mange muligheter til å spesialisere seg, og her har de kundesenter og salgsavdelinger som trenger utadvendte medarbeidere. IT-bedriftene er alltid ute etter flere programmere, web-designere og systemutviklere.

I denne bransjeverdenen tilbys det læreplasser til elever som går på Elektro og Service og samferdsel.

Utstillere i denne verden

Vår egen kraftprodusent og distributør av energi, samt utbygger av fiberoptisk bredbåndsnett Altibox.
www.haugaland-kraft.no
HSO – Haugaland og Sunnhordland opplæringskontor for elfag er bindeleddet mellom bedrift og læring innen it-/energi- og elektrobransjen.
www.hso-elfag.no
Verdensomspennende leverandør av teknologi, samt en lokal totaltilbyder av IT-løsninger for bedriftsmarkedet.
www.hatteland.com
Hovedkontoret til Autostore er på Åmsosen i Vats der mange ansatte står for utviklingen av systemet og software. Enkelt forklart er Autostore et byggesett som settes sammen omtrent som legoklosser. Griden – laget av aluminiums-profiler – utgjør «reisverket» og skinnegangene for robotene.Autostore. Autostore har kunder over hele verden.
www.autostoresystem.com
Spesialister i IT-infrastruktur. Bistår bedrifter gjennom hele kjeden, fra design, utvikling og produktforsyning til funksjon og vedlikehold.
www.atea.no
Utdanningsprogrammet fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer. Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon.
IKT-servicefag skal bidra til å utvikle kompetanse innen drift og vedlikehold av IKT-systemer, og brukerstøtte i privat og offentlig virksomhet.
Bli IT-ekspert med IKT-servicefag!