Kunst, kultur & media

Driver du med kunst og kultur, er den en stor fordel om du trives i rampelyset. Du vil jo gjerne selge det du tilbyr, enten det er malerier eller teaterbilletter, og en vet aldri når pressen dukker opp for å lage sak.

KORT OM BRANSJEN Om du vil skrive gravende feature-artikler for en avis, jobbe som programleder på TV eller snurre plater på radio, er det de samme journalistiske prinsippene som gjelder. Her er det viktig med integritet og etterrettelighet, forholde seg til tidsfrister og kunne samarbeide. I media er det mange funksjoner som ikke synes fra utsiden, men er helt avgjørende for å få aviser i trykken og sendinger på luften. Det samme gjelder kunst- og kulturlivet. Den som stiller ut eller står på scenen er prisgitt at andre jobber i kulissene. Både som utøver og arrangør er det smart å kjenne til hvilke offentlige og private støtteordninger du kan søke på.

MULIGHETER ETTER UTDANNING
Som journalist kan du drive med underholdning, nyheter, sport eller noe annet du interesserer deg for. Du kan skrive eller være fotograf, jobbe foran kamera eller redigere. I et mediehus er det også like mange årsverk i markedsavdelingen som i redaksjonen. På kulturfeltet kan du blant annet bli lyd- og lystekniker, musikkagent, kinomaskinist, festivalarrangør, eller du kan lage din egen kunst.

I denne bransjeverdenen tilbys det læreplasser til elever som går på design og håndverk.

Utstillere i denne verden

FK Haugesund har 25 års jubileum i 2018 og er den naturlige toppklubben i distriktet. Vi har supportere fra hele regionen og samarbeider med breddefotballen mht. talentutvikling og andre prosjekter.

Klubben er også engasjert i samfunnsnyttige og holdningsskapende prosjekter som: «Ung jobb», «Haugesund gatefotball» og «Bry deg».

Vi som jobber her har forskjellig bakgrunn fra media, idrett, kulturadministrasjon og økonomi.   

www.fkh.no

Mediehuset Haugesunds Avis dekker 15 kommuner via papiravis, eAvis, nettavis, radio og nett-TV.

www.h-avis.no

Haugalandets største og sterkeste fagmiljø innen design og markedsføring. For oss er formidling både lidenskap og levebrød. Vi trives med å jobbe hardt hver eneste dag for å skape verdier for våre kunder gjennom å produsere og levere effektiv kommunikasjon.

www.iversenskogen.no

Karma Tattoo startet i år 2000. Du finner oss på Strandgt. midt i Haugesund.
www.karmatattoo.no
Du som velger medier og kommunikasjon bør ha kreative evner og kunne kommunisere med andre, både skriftlig og muntlig. I tillegg bør du være interessert i IKT og digital teknologi.
Du lærer å tegne, utforme av gjenstander i forskjellige materialer, videreutvikle dine kreative evner, mer om kunst og kultur, om steds- og byutvikling og teoretiske fag.
Når du har fullført opplæringen innenfor programområde musikk, dans drama får du generell studiekompetanse. For dem som også er interessert i realfag er det mulighet for å velge fordypningen.
Utdanningsprogram Design og Håndverk gir utdannelse både til håndverksfag og formgivingsfag, og er starten for 17 ulike valg på VG2. Liker du å arbeide med hendene, forme eller skape, utføre egne ideer, tekniske utfordringer, dekorere, tegne, skape klær eller frisere, da er dette faget for deg.