Bil & transport

Liker du å skru? Eller drømmer du om et liv på landeveien? Lokale bedrifter laster og losser tusenvis av forsendelser i løpet av en uke. Behovet for faglærte vognførere øker og det stilles strenge krav til sikre og effektive leveranser. En god yrkessjåfør gjør veiene tryggere.

Kort om bransjen

Gods- og persontransport gir deg mange spennende utfordringer knyttet til presisjon, teknisk kompetanse og kundebehandling. Lastebiler fungerer som midlertidige lager mellom produsenter og mottakere, som innebærer at sjåfører må kunne forretningsdrift, og oppdragene skal utføres på en måte som gjør at risikoen for ulykker, skader og miljøforurensing blir minst mulig. I Norge selges det mer kjøretøy enn noen gang, og de blir stadig mer avanserte. Det er gode nyheter for alle slags bilforretninger og autoriserte verksteder. En bil er i dag så komplisert at det kreves fagkunnskap i alle ledd.

Muligheter etter utdanning

Liker du å omgås mennesker kan du jobbe som buss,- eller taxisjåfør. Ser du for deg lange turer til fjerne strøk, kan du kjøre trailer eller bli kurér. Transportbedrifter trenger også noen til å ta seg av store logistikkutfordringer. I bilbransjen er de blant annet ute etter selgere, mekanikere, bilopprettere og lakkerere.

Image

Utstillere i denne verden