IT, energi & elektro

Ser du deg selv hengende 40 meter over bakken i en strøm-mast? Kan du tenke deg å jobbe med bredbåndsteknologi eller programmere app´er til smarttelefoner? I så fall trenger du masse energi!

Kort om bransjen

Elektrikere, elektroingeniører og energimontører trengs overalt. I alle bygg og alt landbruk, på skip og plattformer, skal det installeres elektriske anlegg, legges kabler og monteres databaserte styringsanlegg. I kraftselskapene er det tilsvarende mange allsidige yrker, der de i tillegg til å produsere strøm driver med tele- og bredbåndskommunikasjon. Data- og informasjonsteknologi vokser i eksplosiv fart og gjennomsyrer hele samfunnet. Her er det mange forskjellige IT-selskaper som ønsker å gjøre hverdagen enklere for bedrifter og privatpersoner, ved hjelp av ny programvare, databaser og bedre web-løsninger.

Muligheter etter utdanning

Som montør, tekniker eller ingeniør er det nesten ingen grenser for hva du kan jobbe med, selvstendig eller i en bedrift. I elektro- og kraftselskapene er mange muligheter til å spesialisere seg, og her har de kundesenter og salgsavdelinger som trenger utadvendte medarbeidere. IT-bedriftene er alltid ute etter flere programmere, web-designere og systemutviklere.

Image

Utstillere i denne verden