Økonomi, service & reiseliv

Service handler om engasjement! Noen av oss liker å omgås mennesker, mens andre helst vil arbeide med tall og systemer. Om du arbeider på regnskapskontor eller hotell er det uansett viktig med interesse for det du jobber med.

Kort om bransjen

Enten du er ansatt i bank eller butikk må du ha kunnskap om de produktene og tjenestene du skal selge. Du må kjenne markedet, vite hva kundene vil ha og fortløpende orientere deg om nye trender. Til slutt skal du formidle dette til de som kommer for å kjøpe dine varer eller tjenester, og dette kan enkelte ganger kreve en solid dose tålmodighet. Skal du ha ansvar for hele eller deler av bedriften, må du kunne sette deg inn alle typer administrative oppgaver. Det kan dreie seg om alt fra investeringer, bestillinger, banklån og regnskap, til personalpolitikk, utstilling og markedsføring.

Muligheter etter utdanning

Du kan for eksempel jobbe i din favorittbutikk, som ansatt eller daglig leder, du kan være salgssjef for en forretning med internasjonale kunder, servere på restaurant, være resepsjonist på hotell, eller kanskje arbeide som økonomikonsulent, sekretær eller siviløkonom i en større bedrift.

Image

Utstillere i denne verden