Økonomi, service & reiseliv

Service handler om engasjement! Noen av oss liker å omgås mennesker, mens andre helst vil arbeide med tall og systemer. Om du arbeider på regnskapskontor eller hotell er det uansett viktig med interesse for det du jobber med.

KORT OM BRANSJEN

Enten du er ansatt i bank eller butikk må du ha kunnskap om de produktene og tjenestene du skal selge. Du må kjenne markedet, vite hva kundene vil ha og fortløpende orientere deg om nye trender. Til slutt skal du formidle dette til de som kommer for å kjøpe dine varer eller tjenester, og dette kan enkelte ganger kreve en solid dose tålmodighet. Skal du ha ansvar for hele eller deler av bedriften, må du kunne sette deg inn alle typer administrative oppgaver. Det kan dreie seg om alt fra investeringer, bestillinger, banklån og regnskap, til personalpolitikk, utstilling og markedsføring.

MULIGHETER ETTER UTDANNING

Du kan for eksempel jobbe i din favorittbutikk, som ansatt eller daglig leder, du kan være salgssjef for en forretning med internasjonale kunder, servere på restaurant, være resepsjonist på hotell, eller kanskje arbeide som økonomikonsulent, sekretær eller siviløkonom i en større bedrift.

I denne bransjeverdenen tilbys det læreplasser til elever som går på Restaurant- og matfag og Service og samferdsel.

Mulighetene er mange!

Utstillere i denne verden

Haugesund Sparebank ble etablert i 1928, og er i dag den eneste lokale sparebanken i Haugesund. Banken har også kontorer på Bømlo, i Tysvær, i Sveio og i Vindafjord.
www.haugesund-sparebank.no
Reise, kultur- og fritidsportalen for Haugesund og Haugalandet hvor du kan oppleve noe av det beste Norge har by på. Fjord, foss, kyst- og bykultur, en unik vikinghistorie, isbre, fjell og hav, idylliske øysamfunn og fyr er noe av det du finner i vår region.
www.visithaugesund.no
Lærlingsansvarlig med informasjon om yrkes- og utdanningsmuligheter innen service, handel og samferdsel.
www.okss.no
Scandic Maritim er et utmerket kurs/konferanse- og forretningshotell idyllisk beliggende ved Smedasundet i Haugesund. Stor konferansekapasitet, gode utstillingsfasiliteter, utescene og tilrettelegging av sosiale aktiviteter kan hotellet tilfredsstille de fleste behov i forbindelse med både små og store arrangementer.
http://hotelmaritim.no
Ønsker du en grunnleggende opplæring innenfor servicefagene? Da vil Service og samferdsel være programområdet for deg. Her vil du bl.a. lære om kommunikasjon, budsjett/regnskap, markedsføring og salg.
Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer.
Har til formål å arbeide for kokkefaget, kokkefagbrevets /mesterbrevets betydning og utvikling av det norske kjøkken.
Mer informasjon på Facebook.